Dakka marakchia is een folkloristische stijl van muziek uit Zuid-Marokko. De Dakka marakchia is op de markten van Ouarzazate en Taroudant ontstaan. Steden die dus in het zuiden van Marokko liggen.

Hoe is de Dakka marakchia ontstaan?

De Dakka marakchia is ontstaan doordat de mensen en verkopers op de markten bij elkaar kwamen en op hun trommen gingen spelen. Ze bedachten compleet nieuwe ritmes en een nieuwe muziekstijl. De thema's liefde en ook het dagelijkse leven staan centraal bij de Dakka marakchia. Dit gebeurde door bij de tromgeluiden ook te zingen of spreken. Doordat de handelaren ook rondreisden is de muziekstijl Dakka marakchia ook terecht gekomen in Marrakech. Marrakech is een grote plaats in de regio waar veel wordt gehandeld. Je kunt Marrakech zien als het economische en sociale centrum van de regio. Hier werd de muziekstijl verder ontwikkeld en kreeg het de naam Dakka marakchia. Dakka staat hierbij voor slagwerk en Marrakchia staat voor het feit dat het uit Marrakech komt.

Een nieuwe stijl!

In Marrakech heeft de muziekstijl zich verder ontwikkeld. En van daaruit heeft het eigenlijk ook de rest van Marokko en de wereld weten te veroveren.

Een Dakka marakchia muziekgroep op je bruiloft?

Vooral Marokkaanse bruidsparen kiezen voor een Dakka marakchia muziekgroep. En dat is natuurlijk te verwachten! Het is een muziekstijl, die in de cultuur zit verweven. En het is een muziekstijl welke, zoals al aangegeven over de liefde gaat! En een bruiloft is natuurlijk een groot feest vol met liefde!

Waar vind je een goede Dakka marakchia muziekgroep?

Wij streven naar een zeer compleet aanbod van informatie over huwelijken en bruiloften op LarousaGids.nl. Daarom willen we ook een groot aanbod van Dakka marakchia muziekgroepen opnemen op onze website. Heb je een goede tip? Stuur hem vooral door. 

Filters
8 resultaten - getoond 1 - 8  
 
Sortering 
 
Dakka Salah eddine
Dakka salahddine is gespecialiseerd in marokaans folklor muziek, ghayta vlaggendragers en issawa.
amsterdam | nederland
 
DAKKA SULTANA
Dakka sultan heet u van harte welkom
utrecht | nederland
0684066516
 
Dakka marackkchia Fantasia
Dakka marackkchia Fantasia is een groep bestaand uit 6 ervaren jongens (allen) uit amsterdam die hun sporen in de Dakka ruimschoots hebben verdiend. Een mix van jongens uit marakkech...
amsterdam | nederland
0685830978
 
Dakka Inara
Dakka inara is alweer 10 jaar bezig in Nederland en het buitenland. Wij zijn gespecialisserd in issawa, dakka marrakchia en ghayta. Bij dakka inara kunt u exclusief vlaggendrager bij...
amsterdam | nederland
0642837174
 
Dakka farhana
Dakka farhana is gespecialiseerd in Anasheed % Izran
rotterdam | nederland
0684105610
 
Dakka Sindibad Marokkaanse
Dakka Sindibad is een bekende groep We bestaan uit 5 ervaren jongens afkomstig uit Amsterdam  Kortom de beste dienst voor de beste prijs!
amsterdam | nederland
0681929737
 
Dakka el Ouazzania
Wij zijn een ervaren Dakka groep die al meer dan 16 jaar actief is geweest in Marokko. Op Larousagids hebben we een aantal filmpjes staan. Zoals je al in...
roosendaal | nederland
0626908832
 
Dakka Bahae
Dakka Marrakchia is de naam van een folkloristische muziekstijl uit het zuiden van Marokko. Deze stijl is de basis voor de muziek die Bahae maakt. Dakka Folklore Bahae...
amsterdam | nederland
0641774975
 
8 resultaten - getoond 1 - 8